pondělí 29. srpna 2016

KAŽDÝ JE ORIGINÁL, NAJDI SI TO SVÉ


Vzhledem k tomu, že jsme každý originál, a za svoji dráhu osobního Image makera jsem ještě nenarazila na dvě úplně stejné osoby se stejnými prvky a proporcemi, nelze se zabývat pouze základními typy postav a doporučeními. Proto jsem pro vás sepsala bonusový příspěvek v podobě průvodce řešení jednotlivých proporcí a částí těla

„Zdá se to být maličkostí, ale šaty mají mnohem důležitější úlohu, než nás jen udržet v teple. Mění náš pohled na svět a pohled světa na nás.“ Virginia Woolf

Věřím, že díky dvěma předchozím příspěvkům má většina z vás již konkrétnější představu o tom, co nosit a nenosit. Nicméně jsou zde další varianty, které se dají podchytit a co nejideálněji ztvárnit. Mnozí z nás mohou mít jistý vnitřní blok nebo tendenci na něco poukazovat méně, než na ostatní části těla. Proto se nyní podíváme na některé možné situace, které se dají řešit nad rámec obecných typů postav.





MALÝ VZRŮST
Pro tento typ lidí doporučuji ladit oblečení v jednotné barvě bez výrazných kontrastů na horní a dolní polovině těla. Všeobecně nenosit velké a objemné doplňky, volit spíše menší. U dam zařadit vyšší podpatky a kratší sukně než delší.

VELKÝ VZRŮST
Zde platí pravý opak. Je ideální soustředit se na delší sukně, nízké podpatky, větší vzory a větší doplňky. Co by dopomohlo ještě k většímu dojmu z postavy, jsou legíny a úzké kalhoty se svislými pruhy. Proto se jim raději vyhněme.

KRÁTKÝ KRK
Doporučuji nosit větší výstřihy, které opticky zvětší plochu kolem krku. Proto se raději vyhnout rolákům a kapucím, do kterých by krk ještě více zapadl a byl nevýrazný. Co pomůže docílit vyrovnanějšího pocitu, jsou delší řetízky.

ŠIRŠÍ RAMENA
Velkým pomocníkem jsou zde svislé pruhy, které uberou na šířce ramen, postavu opticky zúží. Další možnou variantou jsou hlubší výstřihy či delší korále na krk. Nedoporučuji nosit lodičkové výstřihy, ramenní vycpávky a nabírané rukávy. Díky nim bychom působili ještě širším dojmem.

SILNÉ PAŽE
Nejideálnější variantou je nosit trička a halenky s tříčtvrtečním rukávem a vždy bez jakéhokoliv nabírání či balonových střihů. V byznyse místo saka raději sáhnout po vestě, která nebude obtahovat silné partie paží a upozorňovat tak na ně. Budeme se díky tomu cítit příjemněji.

VĚTŠÍ DLANĚ
Vhodné je zaměřit se na doplňky i v podobě zdobených nehtů, které sehrají velkou roli. Vždy volit spíše takové, které jsou větší a objemnější (pomůcka viz obrázek č. 1 v příspěvku 3 KLÍČOVÍ POMOCNÍCI), případně více drobnějších u sebe. Střihy halenek volit s delšími rozšířenými rukávy.

PLNÉ POPRSÍ
Základem je nosit jednoduché vzory a střihy na horní polovině těla. Halenky jsou ideální zavinovací nebo případně takové, které se hodí nechat přes sukni či kalhoty. Halenky do sukně by pouze více upozornily na větší objem prsou. U tílek dát přednost silnějším ramínkům, než úzkým. Pro lepší pocit dopomohou větší výstřihy než menší.

MALÉ POPRSÍ
Pro plnější pocit z prsou je vhodné zařadit takové střihy halenek a triček, které jsou nabírané, s volánky nebo vzory. Vyhnout se větším výstřihům, spíše volit tílka, šaty s vázáním za krk. Vzory ideálně rozšiřující (vodorovné pruhy).

KRATŠÍ DOLNÍ ČÁST TĚLA

Největší efekt sehraje jednotná barva kalhot a bot. Kdybychom si vzali kalhoty v jedné barvě a boty v úplně odlišné, roztříštili bychom spodní polovinu těla na ještě menší části. Jednotný tón dopomůže k protažení a delšímu efektu. Co by nám také neprospělo, jsou úzké bokové sukně a kalhoty, ¾ kalhoty. Raději volit rovnější střihy nebo s mírným rozšířením.



Existuje spousta dalších možných variant, jak se dá pracovat s naší postavou. Jde o to, postupně zažít každou ze zmiňovaných oblastí v podobě KLÍČOVÝCH POMOCNÍKŮ a postupně kombinovat s dalšími návody. Dát si čas na vstřebání a osvojení. V dalším příspěvku se můžete těšit na význam barev v našem životě.

„Móda se dá koupit. Styl musí člověk mít.“  Edna Woolman Chase
Jsem tu pro vás! :)

Veronika
"Pomohu vám vyjádřit vaše pravé já"
www.veronikamala.cz



Žádné komentáře:

Okomentovat