neděle 5. dubna 2015

Snít nebo žít? S láskou.

Ten pocit, kdy se těšíte na osobu, kterou milujete a udělal byste pro ni téměř cokoliv, je nepopsatelný. Člověk v myšlenkách lítá v oblacích, představuje si společné chvíle, sní o všem možném i zdánlivě nemožném. Má pocit, jako by se mu srdce mělo rozletět na všechny strany, protože se nemůže dočkat, až svoji milovanou polovičku spatří, bude ji držet za ruku, objímat, hladit, líbat, dlouze se jí dívat do očí. Zní to sentimentálně? Možná ano. Na druhou stranu je to něco, co každý potřebuje. Člověk od přírody potřebuje cítit blízkost své milované osoby, vědět, že se s ní může podělit o všechny radosti a strasti dne, že spolu mohou rozkvétat i vzájemně se podpírat. Říct si vše, co má člověk právě na jazyku, jednoduše spolu žít.


Krásný to pocit, blažené ty chvíle, bez kterých by si romantikové nedokázali život představit. Žijí z nich, je to pro ně něco jako denní chléb. Pocit, kdy se nechávají unášet představami o životě se svojí drahou polovičkou. Zní to opravdu pohádkově, žít si ve svém dokonalém světě. Ale nedělejme si iluze, realita je jiná. Člověk své nádherné sny potřebuje především uskutečňovat. I kdyby neměly být tak dokonalé, jako ve snech, vždy se vyplatí udělat něco pro realizaci. Jestliže se člověk většinu času zabývá chtě nechtě pouhými představami na úkor akce, je o to těžší se reálných chvil vzdát. Člověku puká srdce, když se musí loučit se svojí milovanou polovičkou, svým pokladem, který třeba na další 2 týdny neuvidí. Kolikrát to raději ani nedává najevo. Proč? Protože by to bylo ještě těžší. Odloučit se.


Nyní se dostáváme k jedné z nejtěžších otázek, které znám. Je vztah na dálku obětí nebo přínosem pro vztah? Neustále zažíváte ten neskutečně tíživý pocit z odloučení, pocit, kdy vám ten druhý neskutečně chybí a vy s tím nic nemůžete udělat, nanejvýš se vybrečet do polštáře. Pocit, kdy vás stále něco nebo někdo nahlodává, zda vám to stojí za to, takto se stále trápit, nemít vedle sebe toho pravého, komu se můžete z očí do očí svěřit se vším, co vám leží na srdci. Na druhou je to největší důkaz lásky, jaký osobně znám. Neustále prověřujete svoji trpělivost, odhodlání být s druhým i bez jeho přítomnosti, vzájemnou lásku. Více si vážíte společně prožitých chvil, kdy můžete dělat cokoliv a jste v sedmém nebi, protože jste s ní. S vaší láskou. Tyto chvíle vás dokáží nabít energií natolik, že z ní dokážete žít třeba celé 2 týdny.


Proto si myslím, že vztah na dálku je to nejvíc, co dokáže prohloubit a prověřit vzájemný vztah dvou lidí. Ovšem za předpokladu, pokud oba směřují na společnou cestu. Ať už společné bydlení nebo život jako takový. Jistě mi dáte za pravdu, že vztah na dálku nejde mít navěky. Člověk je schopen snít opravdu dlouho, ale ne věčně. Musí především žít. Se svojí láskou!


"Miluji život, protože mi dal tebe. Miluji tebe, protože ty jsi můj život."
John Lennon

V.M.

Žádné komentáře:

Okomentovat