pondělí 22. srpna 2016

3 KLÍČOVÍ POMOCNÍCI


3 KLÍČOVÍ POMOCNÍCI


Dnes bych se s vámi ráda podělila o velice jednoduché, avšak efektivní tipy a triky, díky kterým se budete vždy ve svém oblečení cítit skvěle a už nikdy nebudete mít problémy se zorientovat ve světě módy. Budete se cítit sebejistí ve výběru těch nejideálnějších vzorů a střihů, které vyšperkují vaši postavu dle vašich představ. Nejde o módní trendy, ani hity poslední sezony. Jak s oblibou říkám, zjistíte vaše zdravé jádro odívání, kterého když se budete držet, nikdy neuděláte chybu. Budete se oblékat podle svého těla a toho, jací jste. A módní trendy, které se vám líbí? Ty si díky tomuto základu budete moci dopřát kdykoliv. Stačí pak pouze vědět, jak je skombinovat s tím, co je pro vás to nejideálnější.

Jelikož je důležité, aby si jednotlivé tipy člověk co nejlépe osvojil, v tomto příspěvku se zaměříme na první dva z nich. Na třetí tip se můžete těšit v polovině tohoto týdne. Následně vám pak poodhalím to, jak pracovat s různými typy postav a jejich individuálními potřebami. Toto je základ, od kterého je potřeba se odrazit. Pojďme na to! :) 



1. VZORY, ANO ČI NE?


Prvním z klíčových pomocníků jsou vzory. Nejprve je vždy potřeba uvědomit si, odkud kam chceme směřovat pozornost, a kde zbytečně na daná místa neupozorňovat. Všeobecně platí, že vzory a lesklé materiály upoutávají naši pozornost. Proto bychom je měly upřednostňovat na dané části těla, které chceme opticky zvětšit a které se nebojíme ukázat, neboť jsou našimi silnými partiemi. Naopak ta místa, na která zbytečně nechceme upozorňovat, bychom měli oblékat jednobarevnými kusy oděvů bez vzorů.

Další častou otázkou je to, zda upřednostnit geometrické tvary, proužky, kostky či květinové a puntíkové vzory. Zde bych vždy zohlednila to, jaké linie se celkově vyskytují na našem těle.  Zda máme spíše rovné nebo oblé. Pro ty, kteří mají spíše rovné linie, ať už v obličeji či na celé postavě, doporučuji jakékoliv proužky, geometrické vzory, kostky, abstraktní květiny či zvířecí potisky. Naopak lidem s oblými liniemi spíše kašmírové, květinové a puntíkové vzory, zvířecí potisky a batiku. V případě proužků a geometrických vzorů, pouze jejich jemné varianty a vždy svislé. Vodorovné by opticky zdeformovaly postavu a dělaly ji nevyváženou.

Co se týče vzorů, platí zde ještě jedno pravidlo. Pro lepší pochopení jsem pro vás vytvořila pomůcku na obr. 1, kde za prostřední červené velikostně stejné kruhy si můžeme dosadit naši postavu, případně danou část těla. V momentě, kdy kolem těchto kruhů rozvrhneme spoustu menších vzorů, červený kruh se opticky zvětší. V druhém případě, kdy kolem červeného kruhu soustředíme velké kruhy, opticky se zmenší. Z toho vyplývá, že chceme-li danou část našeho těla zvětšit, docílíme toho pomocí malých vzorů. Chceme-li danou část těla zmenšit, použijeme velké vzory. (Stejného pravidla se můžeme držet při výběru doplňků.)
                                                                                                                                                      


 Obr.1

2. ODKUD KAM?


Druhým, velice důležitým pravidlem je fakt, že tam, kde končí daný kus oblečení (tričko, pas u kalhot), tam směřuje náš zrak. Proto místa, na která nechceme zbytečně upozorňovat a chtěli bychom je raději opticky zmenšit, nerozdělujme přechodem trička/halenky v kombinaci s kalhotami/sukní a to přesně na tom místě. Postava by působila roztříštěným dojmem. Zaměřme se spíše na takové střihy triček a halenek, které končí nad nebo těsně pod nejširší hranicí, např. břicha (u postavy typu jablko) či boků (typ postavy hruška), viz obr.2. 

Kalhoty a sukně zvolme takové, které budou v případě problematické partie břicha s nižším sedem. U větších boků naopak s vyšším sedem, sukně vhodné do pasu.  U varianty šatů můžeme zařadit pásek, který umístíme na nejužší část pasu, tím odvedeme pozornost k místu, které stojí za povšimnutí. Docílíme tak vyváženějšího vzhledu naší postavy a sami se budeme cítit příjemněji, protože nás nikde nebude nic tlačit a nebude nám nic vylézat. Budeme působit více celistvěji.

Některé dámy může například trápit to, že mají větší paže (u pánů je to naopak mnohdy vysněná varianta :) ). Zkuste tedy zařadit takové halenky, trička a šaty, které mají rukáv končící pod nejširším místem paží, ideálně až u lokte. Uvidíte, že vám to pomůže. Je však více než jasné, že potřebujeme i letnější varianty. Proto se vraťme o kousek výše ke vzorům a k pomocnému obrázku s kruhy. Zařaďme takové kousky oblečení, které budou mít silnější ramínka, než užší, a vždy takové, které budou bez vzorů nebo s většími vzory. Pomůže nám to opticky zmenšit danou část těla. Jde tedy vidět, že vzory a střihy jdou ruku v ruce a mohou nám v mnohém pomoci.

Obr.2


Na další možné varianty, co se dá s našimi jedinečnými postavami řešit, se detailněji podíváme v některém z dalších příspěvků. Na rozjezd nám to myslím bude pro tentokrát stačit. :)


Veronika Malá
"Pomohu vám vyjádřit vaše pravé já"




Žádné komentáře:

Okomentovat